Противоречие в изказванията на новия спортен министър Радостин Василев и представители

...
Противоречие в изказванията на новия спортен министър Радостин Василев и представители
Коментари Харесай

Министърът и „ЦСКА-София“ изпаднаха в противоречие за базите

Противоречие в изявленията на новия спортен министър Радостин Василев и представители на " ЦСКА-София " излезе нескрито след срещата, която бе планувана от министъра, с цел да бъдат изяснени проблемите и да се откри решение по въпроса със стадион " Българска войска " и подготвителната база в Панчарево.

Преди диалога Василев сподели увереност, че въпросът ще бъде решен

" Както дадох обещание, желая да направя първите стъпки по един проблем, който доста дълго съставлява голям интерес и голяма болежка в публичното пространство. Както на голям брой последователи, по този начин и на министерството, тъй като един от най-хубавите парцели продължава да е в доста неприятно положение. Надявам се това, което се е случвало от 2015 година, повече от 6 години... през днешния ден да е първият стадий от развиването на този проблем, с цел да може футболен клуб ЦСКА да построи своя стадион, с цел да може ММС да отбрани своя интерес като притежател на парцелите. Решението, което през днешния ден ще бъде взето, се надявам да доближи до краен стадий в реализацията на един план. Поставени сме в обстановка, в която работим с документи, подписани сред страните в един предходен интервал, в който ние не сме били в министерството. Съумяхме много бързо и благодарение на " Сердика спортни парцели " да вникнем в обстановката. Считам, че тя не е толкоз комплицирана, колкото е показана пред обществеността и се надявам да излезем с едно положително решение ", заяви Василев пред представителите на " ЦСКА-София " - съсобственика Юлиян Инджов, синът на другия основен акционер Гриша Ганчев - Данаил, както и юрист Станислав Трендафилов.

Разговорът продължи съвсем два часа, а след него пред медиите приказва Инджов. Той не разгласи огромни вести, а единствено една дребна - че се основава тристранна работна група, която да включва представители на клуба, на спортното министерство и на " Сердика спортни парцели ". Те би трябвало да излязат до 15 януари с съответни оферти за решения.

 

ПРОТИВОРЕЧИЕ

В началото на изявлението си Инджов бе оптимист, че въпросът с реконструкцията на " Българска войска " най-накрая ще бъде решен. " Има прогрес в отношението на страната към спорта и уповавам се скоро това да се усети. Надявам се министерството да си направи тактика за футбола, а и за спорта като цяло. Също по този начин да си обясни стадионите държавни ли ще са, частни ли... Кой ще ги строи тези игрища - страната ли, частни вложители ли... За следващ път се срещаме със състезателен министър. Надявам се този път да се стигне до избрани резултати ", сподели Инджов.

След това обаче той разяснява, че не е толкоз елементарно да се отстранен пречките пред модернизирането на " Българска войска ". " Предвижданията на подробния организационен проект за Борисовата градина не са удобни за " Българска войска ". Те са единствено за ремонт, не и за строителство. Можем да сложим единствено едни навеси над трибуните и вероятно да боядисаме. Не се планува строителство. Нашият проект (б.ред. - за нов стадион) все още не може да бъде осъществен. Държавата имаше ангажимент да ни предложи парцел със строителни бумаги. Към момента обаче не могат да ни предложат повече от парцел за ремонт. Трябва да се откри метод това да се промени. Затова не сме плащали наемите си - " Българска войска " и Панчарево нямат строителни бумаги. Съответно не можем да създадем вложенията си, тъй като липсват тези документи ", сподели Инджов. С което в действителност даде да се разбере, че казусът с базите на " ЦСКА-София " не е толкоз елементарно решим.

По-късно през днешния ден Василев има срещи с представителите на " Левски " (собственикът на клуба Наско Сираков и изпълнителният шеф Ивайло Ивков), както и с Обединени спортни клубове ЦСКА.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР